duminică, 26 iulie 2009

TransilvAeroShow 2009

Pentru nimic in lume nu puteti rata acest eveniment: TransilvAeroShow 2009. Un deliciu vizual pentru ochii amatorilor si un spectacol pe cer de nota 10 oferit de campionii mondiali in acrobatii aeriene. Pe langa reprezentatiile "nationale" va fi prezent (conform prezentarii video ) si Peter Besenyei. Nu-l ratati.(aviz pasionatilor de avioane). 

Iata si prezentarea video cu pricina:

Deja numar zilele pana la acest show aviatic. Daca nu sunteti si voi inca convinsi ca showul merita TOTUL va poftesc sa gustati si aceste secvente:

Si nu uitati dragii mei ceea ce spunea Charles Lindbergh:

Daca "pentru majoritatea oamenilor, cerul este limita. Pentru aceia ce iubesc aviatia cerul este acasa." 

Sa ne vedem cu bine la Brasov. :)

Leia Mais…

luni, 20 iulie 2009

Visul



Incep sa privesc intr-un mod nefavorabil multimea cuvintelor si sa-mi indrept privirea spre cer cu mai multa incredere. Entuziasmul care-ti inunda interiorul fiintei cand asculti primul zgomot de avion inabusit in zorii diminetii, cand simti in piept mirosul cerului ce se asterne in fata ta te face sa zbori. Departe, cat mai departe...

Imaginea vazduhului si ochii atintiti spre cer au atras astazi multi curiosi la evenimentele ce au celebrat Ziua Aviatiei. Multi au fost cei care au savurat "minunile cerulului": 3 IAR 99, 3 Hercules si 3 Mig 21 Lancer. Totul in formatie. Totul ca sa arate celor nehotarati ce inseamna a avea demnitatea si forta de a zbura. Noi, romanii, ne-am alaturat unor razboaie inevitabile, dar facem acest lucru cu onoare si incredere ca navigantul " masinariei ucigase"- asa cum este numita de scepticii unealta zborului- porneste la drum lung cu siguranta gandului ca indiferent de finalitate el este cel care atinge cerul primul, inainte de orice s-ar intampla.

Manifestarile de astazi mi-au reimprospat visurile pierdute prin zecile, miile de cuvinte indrumatoare. In mai bine de 2 ani de zile nimic nu a reusit si nu reuseste sa trezeasca in mine motivatia de a atinge cerul decat ...zgomotul motorului nemuritor. Unde sta pasiunea? Cum o pot atinge? Arde pe dinauntru, arde ratacitor, mocnit si neincetat...

Poate a sosit vremea unei schimbari radicale! Sigur ca da!

LA MULTI ANI de ziua aviatiei!

poze: baza Fetesti, 20.07.2009

Leia Mais…

joi, 16 iulie 2009

Gala Premiilor in Educatie

Am primit o provocare, aceea de a-mi exprima gandurile in legatura cu Gala Premiilor in educatie. Provocarea sau mai corect spus leapsa a fost primita de la Roxana asa ca ma simt indatorata sa raspund la aceasta.

Un al doilea motiv pentru care as vrea sa aduc in discutie acest subiect este faptul ca de vreo 2 saptamani tot imi este dat sa citesc pe mai multe blogguri, in speciale pe blogurile studentilor, despre acest eveniment care isi propune in mare sa premieze oamenii din mediul educational. 

Nevrand sa fac pe Gica contra, am decis sa ma informez mai mult despre aceasta Gala si sa incerc sa inteleg ce doreste aceasta sa promoveze.

In prima faza, informatiile obtinute de pe site-ul evenimentului imi deschid cateva cai receptive ale creierului si devin tentata sa citesc si mai mult despre acest subiect. 

"Gala Premiilor in Educatie" urmareste promovarea oamenilor, a proiectelor si a organizatiilor care au avut un impact semnificativ asupra sistemului educational din Romania.
Prin acest proiect, Fundatia Dinu Patriciu doreste sa premieze performanta si sa impulsioneze competitia si creativitatea in domeniul educatiei. Interesant pana in acest moment.  
In concurs se pot inscrie persoane fizice (elevi, studenti, profesori preuniversitari si universitari), organizatii neguvernamentale si institutii de invatamant de stat sau private.

Pentru a te inscrie in aceasta competitie, este destul de simplu. Accesand linkul acesta, poti afla categoriile la care te poti inscrie, criteriile de eligibilitate, criteriile de evaluare cat si regulamentul concursului. Totul destul de simplu. Poate atat de simplu incat multi nu constientizeaza valoarea unor asemenea recunoasteri tocmai din cauza simplitatii sale. Daca stim totusi sa gandim, atunci aceasta recompensa va fi cu siguranta pe masura calitativa si cantitativa a gandurilor noastre. 

Premiile acestei competitii nationale sunt mai mult decat impresionante. Fundatia Dinu Patriciu va oferi premii in valoare totala de 200.000 de Euro pentru:


Categoria "Invatamant preuniversitar":

1. Profesorul anului 
2. Elevul anului (din clasele V - XII)
3. Scoala anului (scoli generale de stat sau private, inclusiv licee)
Categoria "Invatamant universitar":

4. Profesorul anului 
5. Studentul anului (in ciclul de licenta sau master) 
6. Facultatea anului (institutii de stat sau private)
Categoria "Cercetare in Educatie":

7. Cercetatorul anului
Categoria "Organizatii neguvernamentale si proiecte":

8. ONG-ul anului in domeniul educatiei
9. Cel mai bun proiect educational realizat de un ONG sau institutie de invatamant

Intrebata de Roxana "Te bagi", i-as raspunde ca "as baga" mai degraba o serie de persoane care si-au aratat capacitatile intelectuale cu ocazia multor concursuri, turnee si campionate mondiale de dezbateri. Mai pe intelesul tuturor, "as baga" in aceasta competitie Asociatia Romana de Dezbateri Oratorie si Retorica(ARDOR) pentru daruirea ei fata de tinerii dornici sa-si dezvolte abilitatile oratorice in cadrul competiilor academice romanesti. Eu propun ARDOR-ul si il sustin pana in panzele albe. :)

Sa auzim numai de bine de aceasta GALA a PREMIILOR in EDUCATIE!!! Cu siguranta va aduce un plus de valoarea sistemului educational prin increderea pe care o acorda tinerilor!!!



Leia Mais…

luni, 13 iulie 2009

Best Debaters 2009

Aminteam in articolele anterioare de competitia Best Debaters 2009. Ma simt indatorata fata de organizatori sa ofer cateva pareri personale despre ce a insemnat acest turneu de debate.

S-a jucat in formatul British Parliamentary debate, ceea ce a insemnat ca echipa noastra  ,594, a jucat 4 motiuni diferite alaturi de o alta echipa formata din 2 membrii, atat de partea Guvernului cat si a opozitiei. Primele doua meciuri au avut rezultatele deschise, unde am luat locul 3 si respectiv locul 2, urmand ca ultimele doua meciuri sa se joace inchis. Experienta de dincolo de faptul ca am reusit sa ocupam locuri onorabile jucand la un turneu national in format BP pentru prima data ne-a dat incredere in abilitatile noastre de redare a unui discurs argumentativ, de construire a logicii si de gandire a unei probleme.

Finalele turneului s-au disputat la Palatul Victoria sub patronajul domnului ministru Emil Boc si sub asistenta tehnica a campionului Dan Cristea.

Galeria foto, discursul domnului Boc cat si inregistrarea video a evenimentului pot fi urmarite aici.

Tot ce pot spune in momentul de fata este ca asteptam cu nerabdare campionatele mondiale.

Intre timp, multa munca.:)

Leia Mais…

Informatii, va rog !!!

Din motive inca necunoscute, in ultima perioada am intampinat probleme cu blogspot.com. De aceea, ma gandesc serios sa-mi achizitionez un domeniu ca sa nu mai depind de acest serviciu. Daca aveti informatii despre cum imi pot achizitiona un astfel de domeniu si in plus, mi le si puteti furniza v-as fi etern recunoscatoare.

Leia Mais…

joi, 9 iulie 2009

Touch the Sky. Timisoreana

Nu poti exprima in cuvinte sentimentul pe care ti-l creeaza imaginea unei reclame asa cum nu poti explica ce este succesul. Versiuni diferite, oameni diferiti, acelasi gand: poti atinge cerul doar daca iti propui lucrul acesta.

Aceleasi idei le-am regasit si in spotul urmator:

 

Leia Mais…

miercuri, 8 iulie 2009

Legea strazii

Ora 23.00, Bucuresti, Piata Romana. Astept autobuzul care-mi permite sa ma indrept spre Baneasa. Obosita peste masura datorita turneului de British Parliamentary Debate la care am avut sansa de a juca pe parcursul intregii zile, ma asez pe canapeaua din statie. Tot asteptand autobuzul cu pricina, in orizontul apropiat se intalnesc doi oameni (tineri) ai strazii, un copil care nu cred ca avea mai mult de 10 ani si un tanar de doar 20-25 ani. Raman surprinsa cand baietelul ii ofera celui mai mare sa guste din cafeaua lui cumparata cu bani putini. Mai mare imi fu mirarea cand am auzit urmatoarea discutie:

"-Ai mancat, ma?", intreba tanarul de 20 ani.

"-Nu, a vrut sa-mi ia X azi un pateu, dar nu mai avea", raspunse copilul.

"-Lasa ca iti cumpar eu ceva de mancare. Iti iau eu, ai auzit?" Ai pe unde sa stai aici in Bucuresti?"

-"Nu prea, nu am."

"-Ei, atunci, lasa ca mergi cu mine. Stau la o casa de ajutor si  te iau cu mine ca sa iti dea si tie niste haine. Ai auzit, vii cu mine. Sa nu stai pe strada. Sa nu te droghezi, sa nu bei, ai inteles?"

"-Da, mai vorbesc cu niste boschetari pe aicea."

"-Sa nu te certi cu iei, ma. Fa-ti prieteni ca e bine asa. Sa nu te certi cu ei...si sa nu bei. M-ai auzit da? Lasa ca mergi cu mine in seara asta sa stai si tu si sa te imbrace si pe tine autriecii aia de la camin. E greu in Bucuresti...."

.........................................................................................................................................................................

"-Stii ce e asta, ma?"

"-Ce?"

"- E un MP3 player. Ai mai vazut asa ceva?"

"-Nu.WAW..."

"-Ei uite poti sa asculti muzica la el."

"-Manele ai?"

.........................................................................................................................................................................

In autobuz cei doi cetateni ai strazii poftesc in acelasi mijloc de transport cu care mergeam si eu spre casa.

In mijocul autobuzului, tanarul ii face o reprezentatie copilului de cum danseaza Michael Jackson. Surprinzator inca o data, "boschetarul" cu inima mare il adora pe megastar si ofera pasi de dans chiar in fata tuturor calatorilor. Mai mult, aflu cu induiosare ca tanarul era la curent cu inmormantarea lui M.J. si cunostea chiar si numele copiilor sai. 

Incredibila aceasta lege a strada. Continua sa te surprinda la infinit! Moartea unui om al strazii nu provoaca un tam-tam mondial, insa pierderea unui megastar este mediatizata la maxim. Ce ironie, oamenii cu totii sunt oameni si sunt valorosi prin simplul fapt ca exista, dar tratamentul nostru fata de acestia este gradat si limitat. Un lucru trist as spune, si de ce nu, debatable.

Ne vedem maine la Palatul Victoria pentru dezbaterile finale turneului British Parliamentary Debate 2009. Pana maine, o noapte linistita!

Leia Mais…

vineri, 3 iulie 2009

Toate au un început



...începuturile se scriu de azi, acum.

Urbanism, Sibiu

Leia Mais…

miercuri, 1 iulie 2009

Prietenii știu de ce

A aprecia un spot excelent depășește barierele rațiunii. Un spot se respiră, se savurează în orice moment al zilei și al nopții.

Realitate dincolo de imaginație, cu mâna pe inima vă spun că noul spot de la Bergenbier, mi-a reînviat simturile posomorâte de vremea ploiasă și ...mi-a oferit încă o dată viziunea.

Iată și scriptul:

Cunoști 100 de oameni. Dintre aceștia doar 50 îți știu numele de familie. 30 te au în telefon. 10 te-au ajutat să muți mobila. 5 te-au lăsat să le conduci mașina. Pe 3 i-ai sunat noaptea să te ajute. Doar pentru prieteni adevărați o bere adevărată. 

Bergenbier. Prietenii știu de ce.


Go, go, go Bergenbier!!!!

Leia Mais…