marți, 26 aprilie 2011

Romanian FAI Qualifying Sailplane Grand Prix 2011


Federatia Aeronautica Internationala si Aeroclubul Romaniei organizeaza cea mai intensa competitie de planorism din Romania, FAI Qualifying Sailplane Grand Prix in perioada 1-8 mai. Concursul se va desfasura la aerodromul Ghimbav din Brasov, leaganul planorismului romanesc, si va aduce in fata publicului roman atat piloti romani cat si straini.

Programul competitiei:
1 Mai: Ceremonia de deschidere organizata in centrul vechi al Brasovului; vor fi prezenti toti pilotii insotiti de staff; se va deschide competitia prin vizionarea unor filme referitoare la competitie, participanti si sponsori;
2-7 Mai: Desfasurarea competitiei de planorism;
8 Mai: Ceremonia de decernare a premiilor;
Show aerian;
Hangar Party.


Mai multe detalii pe site-ul oficial al competitiei: http://www.sgp2011.aeroclubulromaniei.ro/

Leia Mais…

vineri, 1 aprilie 2011

Ceremonie funerara General Aviator Mihail Pavlovschi


Se implineste un an de cand Generalul Aviator Mihail Pavlovschi, veteran de razboi si decanul de varsta al Aviatiei Romane ne-a parasit la 104 ani si jumatate la Clermont-Ferrand, Franta, inconjurat de cei dragi.

Fiicele sale, Marilena Calarasu si Mihaela Pavlovschi impreuna cu intreaga familie anunta transferul urnei, inhumarea cu onoruri militare si parastasul de un an sambata 2 aprilie 2011 la orele 13:00, la cimitirul Bellu Militar, Bucuresti, la cavoul familiei (ce se afla in spatele capelei).

Ceremonia va fi salutata din zbor si de avioanele Iacarilor Acrobati.

General Aviator Mihail Pavlovschi (7.X.1905 - 4.IV.2010)

Leia Mais…