joi, 16 iulie 2009

Gala Premiilor in Educatie

Am primit o provocare, aceea de a-mi exprima gandurile in legatura cu Gala Premiilor in educatie. Provocarea sau mai corect spus leapsa a fost primita de la Roxana asa ca ma simt indatorata sa raspund la aceasta.

Un al doilea motiv pentru care as vrea sa aduc in discutie acest subiect este faptul ca de vreo 2 saptamani tot imi este dat sa citesc pe mai multe blogguri, in speciale pe blogurile studentilor, despre acest eveniment care isi propune in mare sa premieze oamenii din mediul educational. 

Nevrand sa fac pe Gica contra, am decis sa ma informez mai mult despre aceasta Gala si sa incerc sa inteleg ce doreste aceasta sa promoveze.

In prima faza, informatiile obtinute de pe site-ul evenimentului imi deschid cateva cai receptive ale creierului si devin tentata sa citesc si mai mult despre acest subiect. 

"Gala Premiilor in Educatie" urmareste promovarea oamenilor, a proiectelor si a organizatiilor care au avut un impact semnificativ asupra sistemului educational din Romania.
Prin acest proiect, Fundatia Dinu Patriciu doreste sa premieze performanta si sa impulsioneze competitia si creativitatea in domeniul educatiei. Interesant pana in acest moment.  
In concurs se pot inscrie persoane fizice (elevi, studenti, profesori preuniversitari si universitari), organizatii neguvernamentale si institutii de invatamant de stat sau private.

Pentru a te inscrie in aceasta competitie, este destul de simplu. Accesand linkul acesta, poti afla categoriile la care te poti inscrie, criteriile de eligibilitate, criteriile de evaluare cat si regulamentul concursului. Totul destul de simplu. Poate atat de simplu incat multi nu constientizeaza valoarea unor asemenea recunoasteri tocmai din cauza simplitatii sale. Daca stim totusi sa gandim, atunci aceasta recompensa va fi cu siguranta pe masura calitativa si cantitativa a gandurilor noastre. 

Premiile acestei competitii nationale sunt mai mult decat impresionante. Fundatia Dinu Patriciu va oferi premii in valoare totala de 200.000 de Euro pentru:


Categoria "Invatamant preuniversitar":

1. Profesorul anului 
2. Elevul anului (din clasele V - XII)
3. Scoala anului (scoli generale de stat sau private, inclusiv licee)
Categoria "Invatamant universitar":

4. Profesorul anului 
5. Studentul anului (in ciclul de licenta sau master) 
6. Facultatea anului (institutii de stat sau private)
Categoria "Cercetare in Educatie":

7. Cercetatorul anului
Categoria "Organizatii neguvernamentale si proiecte":

8. ONG-ul anului in domeniul educatiei
9. Cel mai bun proiect educational realizat de un ONG sau institutie de invatamant

Intrebata de Roxana "Te bagi", i-as raspunde ca "as baga" mai degraba o serie de persoane care si-au aratat capacitatile intelectuale cu ocazia multor concursuri, turnee si campionate mondiale de dezbateri. Mai pe intelesul tuturor, "as baga" in aceasta competitie Asociatia Romana de Dezbateri Oratorie si Retorica(ARDOR) pentru daruirea ei fata de tinerii dornici sa-si dezvolte abilitatile oratorice in cadrul competiilor academice romanesti. Eu propun ARDOR-ul si il sustin pana in panzele albe. :)

Sa auzim numai de bine de aceasta GALA a PREMIILOR in EDUCATIE!!! Cu siguranta va aduce un plus de valoarea sistemului educational prin increderea pe care o acorda tinerilor!!!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu