13 februarie 2010, Aeroclubul Romaniei da startul unui nou sezon plin de activitati sportive aviatice. Oferta este compusa din patru discipline: zborul cu motor, planorismul, parasutismul si zborul cu aeronave usoare. Toate aceste discipline formeaza sportul aviatic, deschis tuturor tinerilor pasionati si...dedicati.
Pentru cei cu varste intre 16 si 22 de ani sunt oferite cursuri gratuite, iar pentru cei ce depasesc aceasta varsta cursurile sunt oferite contra cost. Cursurile teoretice dureaza doua luni si jumatate, dupa care se sustine un examen teoretic. Cei mai buni, in limita locurilor alocate de la buget, sunt admisi sa zboare gratuit timp de sase luni de zile. Cei care in toamna vor trece examenul pentru obtinerea brevetului de pilot vor putea zbura gratuit si in continuare.
Din 1991, Aeroclubul Romaniei, institutie publica, finantata de la bugetul de stat se organizeaza in 17 filiale teritoriale (Arad, Oradea, Bucuresti, Iasi, Brasov-Sanpetru si Ghimbav, Caransebes, Cluj-Napoca, Satu-Mare, Ploiesti, Suceava, Targu Mures, Craiova, Baia Mare, Deva, Sibiu si Pitesti) dand posibilitatea tuturor elevilor sa-si deschida aripile si ochii spre cer. Dintre aeronavele clubului de zbor cu care tinerii practica sportul aviatic se remarca: Extra 300L, Zlin 726, IAR 46 si IS 28-B2, IS 29-D2, IAR 35.
In videoul de mai jos veti regasi figuri acrobatice ale unui sportiv de exceptie, cel ce a fost si va ramane in sufletul nostru Mihai Dobre Tone-un exemplu demn de urmat, pentru noi, viitoarele generatii de piloti. Acesta se numara printre membrii formatiei Hawks of Romania, formatie intregita de Catalin Prunariu, George Rotaru si Attila Goger.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu