sâmbătă, 28 martie 2009

De la bal la spital

Mai tot timpul aud din diverse surse mass media de cazuri tratate cu indiferenta de medicii din spitale. Se spune sa uneori ceea ce auzi nu corespunde cu ceea ce vezi. Asta asa este, insa atunci cand ceea ce vezi depaseste ceea ce ai auzit deja e o mare problema. De ce spun asta? Se intampla ca astazi din nefericire sa fi fost nevoita sa ajung la spital din cauza unei raceli extraordinar de puternice. Ajungand intr-o stare in care aveam nevoie de interventia unui medic, am hotarat imediat sa merg la Urgente la Spitalul Judetean din Ploiesti. Ei bine, scenariul era unul tipic: ce ati patit? De cand va este rau? Haideti sa va luam tensiunea...si apoi a urmat asteptarea...asteptarea ca un medic din unitatea de urgente sa se elibereze pentru a ma consulta mai departe.Si ce asteptare...caci nu prea exista notiunea URGENTA la acest spital ca mai in toate spitalele de altfel. Chiar si in conditiile in care abia ma puteam tine pe picioare, aveam temperatura 40, capul imi era o greutate mult prea insuportabila, transpiram sau aveam frisoane si respiram mult prea greu, a trebui sa astept 3 ore ca sa pot intra sa fiu vazuta de o doctorita care s-a rezumat la a-mi spune ca am o raceala puternica. M-am ales si cu o intepatura ca sa pot spune ca am fost tratata si cam asta fu totul...mai mult notiunea de reteta medicii de aici nu o au. Nu stiu ce inteleg ei prin notiunea URGENTA, dar cu siguranta nu ceea ce intelegem noi muritorii de rand si anume o situatie grava care necesita ingrijiri IMEDIATE.

Sistemul medical din Romania lasa mult de dorit! Si spun acest lucru pentru ca mi s-a intamplat sa fiu martora altor evenimente mai grave decat exemplul meu de astazi. Oamenii mor din cauza unor incompetente medicale incat ajung sa ma intreb daca sa mai am sau sa nu mai am incredere in medici. E foarte trist, dar e adevarat! Asa ca mai bine sa fii sanatos si sa nu dai ochii cu dracu!

1 comentarii:

Banana_Ptk spunea...

Nu pot decat sa te aprob. Eu zilele trecute am avut o urgenta cu bunica. La ora 20:15 am sunat la Salvare-"Un echipaj pleaca tocmai acum". La ora 21:15 am sunat din nou la Salvare: "Masina inca nu a plecat". Am sunat la 22:30: "exista cazuri mai grave"; am sunat la 23:30: "Masina nu a plecat"- am hotarat sa luam taxiul. La ora 23:45 am ajuns la spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala. Dupa o ora si jumatate de asteptare, dupa inca o jumatate de ora de fataiala, cica pentru analize, doctora a ajuns la urmatoarea concluzie: "Ne pare rau; este de la poliartrita; Nu este de competenta noastra". Daca pana si la un spital de Urgenta din Capitala ti se spune ca nu este de competenta lor...atunci ce pretentii sa mai avem la dispensaru din Cucuietii din deal. Si ne mai miram de ce mor atatia oameni prin spitale.

Trimiteți un comentariu